Tänk att det faktiskt går att göra nyttig, god och näringsrik glass som dessutom är supergod och busenkel att göra. Fryst banan används som grund. Sedan går glassen att smaksätta i oändlighet. Använd gärna bär som smaksättning tillexempel hallon, blåbär, mango eller jordgubbar. Se alltid till att ha lite frysta bananer i frysen. Ta till var på bananer i fruktskålen som håller på bli lite för mogna. Skala, dela och frys in. Se till att lägga bananbitarna platt så att de inte klumpar ihop sig för mycket. Det underlättar för dig när du ska mixa dem till glass.
Ingredienser:
3 bananer (frysta och delade)
1/2-1 msk valfri mjölk (nöt, havre, kokos eller ko) om det behövs.
2 dl frysta hallon (eller så mycket som passar er familj.
Gör så här:
1.Mixa bananerna tillsammans med hallonen tills de får glasskonsistens. Om det behövs, tillsätt valfri mjölk.
2. Servera med lite riven choklad och kokosgrädde (eller vanlig grädde) om så önskas. (Det finns sockerfri och mjölkfri choklad).
Det går också bra att lägga glassen i frysen en stund för hårdare konsistens.
Ingredienser:
3 bananer (frysta och delade)
1/2-1 msk valfri mjölk (nöt, havre, kokos eller ko) om det behövs.
1 msk kakao (eller så mycket som passar er familj.
Gör så här:
1. Mixa bananerna tills de får glasskonsistens. I med kakao och smaka av. Om det behövs, tillsätt valfri mjölk.
2. Servera med lite riven choklad om så önskas. Det finns sockerfria och mjölkfria alternativ.
Det går också bra att lägga glassen i frysen en stund för hårdare konsistens.