Flingor är oftast en vanligt sockerfälla som desstom är näringsfattig. Det finns såklart bra sorter, dock oftast mindre populära bland barnen. Läs här hur du kan lära barnen äta mer hälsosamt. Detta recept på granola är ett väldigt bra alternativ. Nästan som att äta kaksmulor och ändå så nyttigt och näringsrikt.
GRANOLA
Ingredienser:
4 dl glutenfria havregryn
2 dl riven kokos
1 dl osaltade solrosfrön
2-3 msk kallpressad kokosolja
3 msk kokossocker eller lönnsirap
Ev krossade hasselnötter
1 kryddmått salt
1 dl vatten
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Lägg på havregryn, solrosfrön och riven kokos (ev nötter) på en plåt med bakplåtspapper.
3. Smält kokosolja och blanda med kokossocker eller lönnsirap och salt. Ringla sedan detta över grynen och blanda väl. Platta till granolan och dela sen i lagom stora bitar (före eller efter gräddningen). Grädda 20 minuter.
4. Servera med havredryck, mandeldryck eller osätad yoghurt/fil. Söta med lönnsirap om det behövs. Lägg till några bär om så önskas.