våfflor

VÅFFLOR

Finns det något godare än nygräddade våfflor? Doften som sprider sig i köket gör de flesta barn (och föräldrar) matsugna. Dessa våfflor är baserade på havre och är mycket näringsrika och snälla för magen. Frasiga och goda blir dem också! Smeten till dessa våfflor kan med fördel göras kvällen innan så går det med ett kick att grädda dessa till frukosten. 

HAVREVÅFFLOR

(glutenfria/mejerifria)


2, 5 dl glutenfritt havremjöl (eller mixade havregryn)

1 dl potatismjöl

1 tsk bakpulver

5 dl havredryck

100 g kokosolja

ev. en nypa salt 





.


Gör så här: 


1. Smält kokosoljan


2. Blanda de torra ingredienserna (havremjöl, bakpulver, potatismjöl ev salt).


3. Tillsätt kokosolja och havredryck till de torra ingredienserna. 


4. Ställ i kylskåpet minst 15 minuter. 


5. Grädda våfflorna i ett varmt våffeljärn


6. Servera med färska eller frysta bär, frukt och lönnsirap. Om så önskas kan växtbaserad grädde serveras alternativt vanlig grädde.



unsplash