En fräsch och somrig rätt med stekt halloumi, bönpasta och en sallad fylld med avokado, jordgubbar och melon. Kombinationen av söt frukt och salt halloumi ger en härlig balans av smaker – perfekt för en lätt men mättande måltid!
4 port
Ingredienser:
2 förpackningar halloumi
Bönpasta
Sallad
Acocado
Jordgubbar
Melon
Gör så här:
1. Koka bönpastan enligt anvisning på paketet.
2. Gör en sallad av exempelvis avocado, sallad, jordgubbar och melon.
2. Värm kokosolja i en stekpanna. Stek halloumin försiktgt. Den ska få yta men inte bli bränd.
3. Lägg upp på tallrikar och servera!
Fräsch och lättlagad bönpasta med saftig kyckling och färgglada grönsaker som paprika, gurka och rödkål. Toppa med krämig avokado, fetaost och en fräsch citrondressing för en smakexplosion. Perfekt för en hälsosam och balanserad middag som både mättar och ger energi!
Ingredienser:
4 portioner
3-4 kycklingfiléer av bra kvalitet
4 portioner bönpasta
1/2 gurka
1 paprika
1 bit rödkål
Valfri mängd rucolasallad, blandsallad
1 paket fetaost
250 g tomat
1 avocado
1/2 rödkök (valfritt)
1/2 kruka basilika (valfritt)
Dressing:
Valfri. Ett tips är färskpressad citronsaft,färskpressad apelsinsaft, vitlök, salt
Gör så här:
1. Salta, peppra kycklingen, stek genomstekt.
1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av, skölj i kallt vatten och lägg i salladsskål.
3. Skär kycklingen i tärningar. Skala och finhacka löken. Dela avocadon i mindre bitar. Halvera körsbärstomaterna. Skär gurkan i tärningar, likaså rödkålen. Hacka basilikan grovt, om du vill ha det.
4. Lägg allt i skålen med pastan. Blanda runt försiktigt. Vänd i rucola och blandsallad och lägg på fetaosten. Salta och peppra om önskas.
5. Servera med valfri dressing. Favoit här hemma är citron, lönnsirap eller honung och lite salt.