Bröd

BRÖD

Mackor är något barn älskar och gärna äter både till frukost och mellanmål. I bland blir det lite mycket av det goda. Här kommer ett alternativ med näringsrik havre utan gluten och tillsatser.  

Snabblagat/glutenfritt/mejerifritt


HAVREFRALLOR


7 dl havregryn (mixa till mjöl)

1 tsk bikarbonat eller bakpulver

1/2 tsk salt

3 msk kokosolja

2 tsk fiberhusk

3 1/2 dl vatten 


Gör så här: 

1. Sätt ugnen på 230 grader.


2. Mixa havregryn till mjöl. Häll mjölet i en bunke. I med bikarbonat eller bakpukver och salt. 


3. Blanda fiberhusk med vattnet och rör sedan ihop med mjölblandningen till en kladdig deg. 


4. Fukta händerna och forma degen till lagom stora bollar, Lägg på en plåt med bakplåtspapper. 


5. In i ugnen i ca 12 minuter. 


6. Servera direkt med nötkräm, hummus eller något annat pålägg ni gillar.  Går också att spara och äta vid senare tillfälle.